Headers225

Bedrijfshulpverlener

Basis + herhaling

De training 'Bedrijfshulpverlener Basis + Verlenging' is bedoeld voor bedrijfshulpverleners (bhv'ers) die getraind zijn om in noodsituaties zoals brand, verwondingen of ontruimingen te handelen. De basisopleiding duurt 2 dagen, terwijl de jaarlijkse herhalingscursus 1 dag beslaat. Het BHV-certificaat is 1 jaar geldig, met een uitloop van 2 maanden voor herhaling. De training omvat brandbestrijding, ontruimingsprocedures, niet-spoedeisende eerste hulp, en spoedeisende eerste hulp, inclusief reanimatie met AED en behandeling van diverse medische noodsituaties.

Cursus specificaties

Doelgroep: 
Bedrijfshulpverleners (bhv’ers) zijn gewone werknemers. Ze komen in actie als er in het bedrijf iets gebeurt: er breekt brand uit, iemand bezeert zich of er is een ontruiming nodig. Zij weten wat er moet gebeuren als er brand is of als er iemand flauwvalt. De bhv’ers  zorgen dat bij een ontruiming iedereen op een veilige manier het gebouw kan verlaten.

BHV Basis, duur 2 dagen.
BHV Herhaling, duur 1 dag.

De geldigheid van een BHV certificaat is 1 jaar met een uitloop van 2 maanden om een BHV herhalingscursus te volgen. Certificaat wordt uitgegeven door NIBHV.

Inhoud van de cursus:

Brandbestrijding
In het onderdeel brandbestrijding leer je waar je rekening mee moet houden als je een oproep krijgt omdat er brand is in jouw bedrijf. Wanneer is het verantwoord om een bluspoging te doen? In welke gevallen moet je direct starten met ontruimen? Je leert welke branden je nog kan blussen en hoe je dat moet doen. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de gevaren bij het blussen aan bod. Je eigen veiligheid staat immers altijd voorop.

Ontruiming
Bij ontruiming staat een algemene ontruimingsprocedure voor de bhv centraal. Wat moet je als bhv’er allemaal doen als er moet worden ontruimd? Ook is er aandacht voor de ontruimingsvoorzieningen en de samenwerking met externe hulpverleningsdiensten.

Niet-spoedeisende eerste hulp
Bij niet-spoedeisende eerste hulp gaat het over de beoordeling en behandeling bij
niet-levensbedreigende aandoeningen. Dit kunnen onder meer wonden, oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden zijn.

Spoedeisende eerste hulp
Bij spoedeisende eerste hulp komt de reanimatie met gebruik van de AED aan bod. Ook wordt ingegaan op het optreden bij verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epilepsie, suikerziekte en hersenletsel.

Aanmelden voor deze cursus:
Meld u vandaag nog aan voor deze cursus. Kies hieronder een van onze locaties: Rotterdam, Zuidbroek of Stein. Vul het onderstaande aanmeldingsformulier in en wij nemen spoedig contact met u op voor verdere stappen.

TCC Rotterdam
Kies een datum*
Herhaling: 6 februari
Herhaling: 23 mei
Herhaling: anders, op aanvraag
Basis: Op aanvraag
* deze velden zijn verplicht
TCC Noord, Zuidbroek
Kies een datum
Herhaling: 29 november
Herhaling: 19 december
Herhaling: 6 januari
Herhaling: 10 februari
Herhaling: 17 maart
Herhaling: 2 mei
Herhaling: 2 juni
Anders, op aanvraag
* deze velden zijn verplicht
TCC Zuid, Stein
Kies een datum*
Basis: op aanvraag
Herhaling: op aanvraag
* deze velden zijn verplicht

TCC Rotterdam ( Hoofdkantoor )
Driemanssteeweg 56 | 3084 CB  ROTTERDAM 
The Netherlands

TCC Noord 
Industrieweg 20 | 9636 DB  ZUIDBROEK
The Netherlands

TCC Zuid 
Nijverheidsweg 18C | 6171 AZ  STEIN
The Netherlands

+31 (0)10 296 10 66
info@training-cursuscentrum.nl

TCC Belgium 
Emdenweg 27 | 2030  ANTWERPEN
Belgium

+32 (0)3 297 05 51
info@tccbelgium.be

Blijf op de hoofte van actuele trainingen en nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief

TCC WEBSITE 9 3